Капсікум соланум

138грн

Капсікум соланум

138грн

высота 35-45см

В зв'язку з воєнним положенням, прохання наявність та ціни уточнювати у менеджера

SKU:  Невідомо
Посмотреть другие растения в категории:  .
Оцените товар:
12345 (11 голос(а\ов), средняя оценка: 4.27 из 5)
Loading...
Поделитесь ссылкой:

Опис товару

Рід Паслен (Solanum L.) налічує близько 1700 видів рослин сімейства пасльонових, поширених у тропічних , субтропічних та помірних областях, але головним чином у Південній Америці.
Багаторічні, рідше однорічні трави, напівчагарники або чагарники з прямостоячими, стеблами, що лазять або кучеряві, іноді дерева. Листя чергові або парні, цілісні, лопатеві або перисті. Квітки обох статей, частіше правильні, 5-члені, в суцвіттях або поодинокі. Плід – двогнездна багатонасінна ягода.
До роду Паслен відносять цінні культурні рослини – картопля, баклажан, а іноді і томат, або помідор. У Росії її є близько 20 дикорослих видів пасльону. У тому числі паслен солодко-гіркий (S. dulcamara) — напівчагарник, що лазить, здебільшого з ліловими квітками і яскраво-червоними ягодами; зустрічається майже на всій Європейській частині та на півдні Західного Сибіру у сирих чагарниках, лісах, ярах, на берегах водойм. Паслін чорний (S. nigrum) – однорічник з білими квітками та чорними (рідко зеленими) ягодами; росте як бур’ян у городах та садах, біля житла. Обидва види містять алкалоїд соланін, отруйні, викликають отруєння. Паслен дольчатый (S. laciniatum), родом з Австралії, містить глікоалкалоїди (соласонін і соламаргін), що використовуються для отримання стероїдних гормонів – прогестерону та кортизону, що застосовуються в медицині. Вирощується в Краснодарському краї як однорічна рослина.
Багато видів пасльону розводять як декоративні в садах, наприклад паслін темно-бурий (S. atropurpureum), паслін облямований (S. atropurpureum). marginatum), а також у кімнатах та оранжереях, наприклад паслін перцевий (S. capsicastrum). При кімнатному утриманні необхідно враховувати, що пасльон вимагає до себе уваги – йому потрібні постійне обприскування, утримання в зимовий період при прохолодній температурі та своєчасне обрізування. Недотримання цих правил призводить до того, що рослина втрачає декоративність.

Сімейство:
Прекрасне і дивовижне сімейство пасльонових поєднує в собі найрізноманітніші і часом несподівані види, до яких належать як отруйні та небезпечні рослини, такі як мандрагора, беладонна, дурман, белена і бругманзія – отруйниця метеликів, так і звичайні їстівні овочі, такі як картопля, баклажан, помідор, солодкий і гострий перці. Крім того, сімейство пасльонових включає ароматні декоративні квіти. Це і загальновідомі петуньї, скромняга – тютюн, брунфельсії та цеструми з чудовим задушливим запахом, червоні та пурпурові дзвіночки іохроми, соландри, білі та лілові солянуми та багато інших… Крім цих запашних рослин існує ще безліч незліченних пасльонів – чорний гірко. ліхтарики фезалісів та багато інших рослин.
Види:
Пасльон жасминоподібний (Solanum jasminoides Paxton). Зустрічається у лісах Бразилії. Вічнозелені кущі кущі 2-4 м заввишки, пагони тонкі, прутоподібні, голі. Листя розташоване у верхній частині втечі, подовжено-яйцевидне, цілокраї, голі, прості; нижче середини пагона іноді трійчасті, з більшою середньою часткою листа, 5-7 см завдовжки і 2-3 см завширшки, глянсуваті. Квітки зібрані у верхівкові волоті, до 2 см у діаметрі, світло-блакитні. Плід – ягода, 1, 2-1,5 см у діаметрі, яскраво-червона. Цвіте рясно, з лютого — березня до жовтня.
У культурі є ряд форм, що відрізняються розмірами квітки і строкатістю.
Пасльон гігантський (S. giganteum Jacq.). Мешкає у лісах у тропічній Африці, Шрі Ланці, Індії. Вічнозелені чагарники 5-6 м заввишки, сильно розгалужені: товсті гілки, вкриті короткими шипами, білувато-сіроопушені. Листя довгасто-еліптичні, 20-25 см завдовжки, зверху темно-зелені, знизу білувато-опушені Квітки дрібні, зібрані в щиткоподібні верхівкові суцвіття, що звисають, темно-лілові. Цвіте у липні – серпні.
Високодекоративний вигляд. Вирощується переважно в оранжереях.
Пасльон Зеафорта (S. seaforthianum Andr.). Виростає в лісах на берегах річок у Мексиці, на Великих і Малих Антильських островах, у Венесуелі, Колумбії, Гвіані. Вічнозелені рослини, кущі кущі 4-6 м заввишки. Листя непарноперисте, ланцетове або яйцевидно-ланцетове, цілокраї, слабо хвилясте. Квітки зібрані в пазушні волоті, що звисають, світло-лілові. Плід яйцеподібний, червонувато-жовтогарячий. Цвіте тривало, з березня до жовтня-листопада.
Високодекоративна рослина.

Додаткова інформація

Тип

растения с плодами

🍀 Де купити Капсікум соланум?

В нашому інтернет-магазині 🌱 "iFlowers" запропоновано широкий асортимент Капсікум соланум, рослини представлені разноманітного сорту, віку, від чого залежить і ціна

🌸 Чи можна побачити реальне фото Капсікум соланум?

Звичайно, менеджер відправить вам живе фото Капсікум соланум на Viber перед доставкою

🌸 Ви доставляєте Капсікум соланум по Україні?

Так, по Києву доставляємо курьєрами, по Україні відправляємо транспортними компаніями-перевізниками

🍀 Як доглядати за Капсікум соланум?

Для кожної рослини на сторінці представлена коротка інструкція по уходу за рослиною
Гуртові ціни

 

Інтернет-магазин «iFlowers» пропонує Вам такі

ЗНИЖКИ

при загальній сумі замовлення:

від 2500 грн – 5%

 

Ціни можуть коригуватися в залежності від курсу валют

 Знижки на акційні позиції необхідно уточнювати у менеджерів.

Для співпраці із нами на постійних умовах звертайтеся до менеджерів контакти

×
Расписание рабочего дня в магазинах

 

В праздничные дни Нового Года режим работы магазинов будет таким:

ул. Богатырская 3Є 31.12 и 1.01 не работает

пр-т. Лобановского 96 не работает с 31.12 по 02.01 (включительно)

Все заказы оформленные через корзину после 30 декабря будут обработаны 2 января.

С Новым 2017 Годом!

 

 спасибо за понимание:)

×